Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Artikler >
fredag 20. mars 2015
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Kosthold
Rettigheter
Råd & Tips
Vaksiner
Diverse artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Nytt fra Møteplassen:
Siste blogginnlegg:
Siste fra SnartMamma
Siste fra SnartGravid
Artikler


Fertility Awareness Method (FAM) som prevensjon
Rad-og-tips
Skrevet av Martha Klem   
lørdag 29. september 2007
Fertility Awareness Method (FAM) som prevensjonFertility Awareness Method (FAM) kan brukes både for å oppnå graviditet, og som en 100% naturlig prevensjonsmetode. Korrekt gjennomført vil metoden være 98% sikker.
I FAM sjekker man 3 fertilitetsindikatorer: den basale kroppstemperaturen (BBT), livmorsekretet og livmortappen.
På denne måten kan du lære deg å kjenne igjen signalene kroppen gir deg gjennom syklusen, og avtå fra sex, eller benytte andre prevensjonsmidler, i den fruktbare perioden (ca 5 dager før, og 3 dager etter eggløsningen).
Les mer...
 

Utdanningsstønad
Rettigheter
Skrevet av Martha Klem   
fredag 28. september 2007
UtdanningsstønadDu kan få utdanningsstønad når du tar nødvendig utdanning eller opplæring. Stønad kan gis til yrkesutdanning og til allmennutdanning, dersom dette er nødvendig. Det gis vanligvis ikke stønad etter at yrkeskompetanse er oppnådd.
Du kan bare få utdanningsstønad i den tiden du har rett til overgangsstønad.
Les mer...
 

Tilskudd til flytting
Rettigheter
Skrevet av Martha Klem   
fredag 28. september 2007
Tilskudd til flyttingDersom du som enslig forsørge må flytte for å komme i arbeid, kan du få tilskudd til flytteutgifter.
Tilskuddet kan gis i tidsrom du har rett til overgagnsstønad, eller innen seks måneder etter at overgangsstønaden falt bort.
Du må legge fram opplysninger som viser at du ikke kan få høvelig arbeid på bostedet, eller at arbeid på bostedet ikke kan komme i gang på grunn av at du mangler tilsynsordning for barnet. Du må også kunne dokumentere at du har et  konkret arbeidstilbud på tilflyttingsstedet.
Les mer...
 

Kontantstøtte til småbarnsforeldre
Diverse artikler
Skrevet av Martha Klem   
torsdag 27. september 2007
Kontantstøtte til småbarnsforeldreKan gis for barn mellom ett og tre år og for adoptivbarn som ikke har begynt på skolen. Støtten gis maksimalt i 23 måneder og barnet må ikke ha heltidsplass i barnehage med offentlig driftstilskudd.
Har du barn mellom ett og tre år som ikke bruker barnehage med offentlig driftstilskudd, kan du få full kontantstøtte. Har barnet deltidsplass i barnehage, kan du få delvis kontantstøtte.
Les mer...
 

Hvordan sikre babyen på best mulig måte i bilen?
Rad-og-tips
Skrevet av "Helene Harefrøken"   
mandag 17. september 2007
6 timer gammel baby korrekt festet i bilseteTrygg Trafikk er klare i sine anbefalinger, bakovervendt babysete er det absolutt sikreste alternativet. Grunnen til dette er at ved en kollisjon vil barnets hode, nakke og rygg bli bremset opp mot stolens rygg. Les mer om godkjente sikringsformer og hva du bør velge til din baby.
Les mer...
 

Kostholdsråd for spedbarn
Kosthold
Skrevet av Matportalen   
torsdag 13. september 2007
Kostholdsråd for spedbarnI løpet av det første leveåret legges grunnlaget for barnets matglede, matlyst og gode spisevaner. Sosial- og helsedirektoratet har laget et omfattende informasjonshefte til nybakte foreldre som besvarer mange spørsmål om amming og mat til spedbarn. Her presenteres et utdrag av heftet ”Mat for spedbarn”.
Det er mange måter å bygge opp et sunt kosthold til spedbarn på. Kostrådene i ”Mat for spedbarn” er basert på et vanlig norsk kosthold. Hvis familien har et annet kosthold enn dette, kan du rådføre deg med helsepersonell.
Les mer...
 

Morsmelk i mikrobølgeovn
Kosthold
Skrevet av Matportalen   
onsdag 12. september 2007
Morsmelk i mikrobølgeovn Det har blitt stilt spørsmål om morsmelk og barnemat kan varmes i mikrobølgeovn - og det har blitt gitt ulike råd.
Ved enhver varmebehandling av morsmelk kan immunegenskapene bli redusert på grunn av den høye temperaturen stoffene utsettes for. Dersom melken, som en følge av tilberedningen i mikrobølgeovn, blir svært ujevnt oppvarmet vil det, teoretisk sett, kunne skje en reduksjon av antistoffer i de delene av væsken som oppnår høyest temperatur. En dansk undersøkelse viser imidlertid at endringer i innholdet av antistoffer ikke er avhengig av oppvarmingsmetode (mikrobølgeovn eller vannbad), kun av temperaturen.
Les mer...
 

Kostholdsråd for kvinner i fruktbar alder og barn
Kosthold
Skrevet av Matportalen   
tirsdag 11. september 2007
Kostholdsråd for kvinner i fruktbar alder og barnFisk og skalldyr er viktige kilder til mange næringsstoffer. Alle bør spise sjømat, både som pålegg og til middag. På grunn av miljøforurensing kan imidlertid visse typer sjømat inneholde miljøgifter.
Fostre og spedbarn er mest utsatt for negative helseeffekter. Gravide bør derfor ha fått i seg minst mulig miljøgifter før og under graviditeten.
Kvinner i fruktbar alder og barn bør derfor følge kostholdsrådene i denne artikkelen.
Les mer...
 

Kast rester av morsmelkerstatning
Kosthold
Skrevet av Matportalen   
tirsdag 11. september 2007
Kast rester av morsmelkerstatningNyfødte og små barn er spesielt utsatt for matbårne sykdommer. EUs organ for mattrygghet (EFSA) har derfor utarbeidet retningslinjer for tilberedning av morsmelkerstatninger.
Bakgrunnen for at EFSAs ”Scientific Panel of Biological Hazards” (BIOHAZ) kommer med retningslinjene, er at studier viser at forurensede morsmelkerstatninger har ført til tilfeller av infeksjoner hos barn.
Les mer...
 

Uheldige stoffer i morsmelk
Kosthold
Skrevet av Matportalen   
mandag 10. september 2007
Uheldige stoffer i morsmelkBåde nikotin, alkohol, narkotiske stoffer og flere medisiner går over i morsmelk.
Du bør også være forsiktig med enkelte helsekostprodukter når du ammer. Ofte brukes urter og nye, ukjente stoffer i produktene, og forskningen på hvordan slike ingredienser påvirker fosteret er mangelfull. Mattilsynet advarer ammende mot å ta CLA-preparater. Ta kontakt med helsepersonell hvis du vil ha mer detaljerte råd.
Les mer...
 

Kostholdsråd for ammende
Kosthold
Skrevet av Matportalen   
mandag 10. september 2007
Kostholdsråd for ammendeMorsmelkens næringsinnhold varierer egentlig lite med morens kosthold. For din egen helses skyld bør du likevel spise sunt og variert. Enkelte matvarer bør ikke spises av ammende kvinner, fordi matvarene kan inneholde stoffer som er uheldig for barnet.
Avsender for denne informasjonen er Sosial- og helsedirektoratet og Mattilsynet.
Les mer...
 

Kostholdsråd om rosiner til små barn
Kosthold
Skrevet av Matportalen   
mandag 10. september 2007
Barn bør spise rosiner i små porsjoner, og ikke hver dag.Barn bør spise rosiner i små porsjoner, og ikke hver dag. Rosiner kan ha et høyt innhold av soppgiften ochratoksin A (OTA), som ikke gir noen akutt forgiftning, men som har uheldige langtidsvirkninger.
Små barn (under 3 år) bør ikke spise mer enn ca. 50 gram rosiner i uken, mens større barn kan spise mer avhengig av kroppsvekten. Da det er snakk om langtidseffekter så betyr det ikke noe at et barn spiser mange rosiner en dag og ingen neste dag. Det er det totale inntaket over en lengre periode som skal begrenses.
Les mer...
 

Fødselsdepresjon
Diverse artikler
Skrevet av Tina Allen   
mandag 27. august 2007
FødselsdepresjonEtter å ha fått en baby kan du føle deg trøtt, få oppdelt søvnmønster, og føle deg lite uthvilt. Det er også veldig lett å føle seg overveldet med en ny baby å ta vare på, i tillegg til frykt og bekymring for at du kanskje ikke gjør alt perfekt. Noen opplever også en sterk følelse av tap, inkludert tap av egen identitet, tap av figuren man hadde før svangerskapet, og det å ikke føle seg like attraktiv. I tillegg kan det å ha mindre tid til deg selv, din partner eller ektefelle, og tid til sosialt samvær med venner, føre til depressive følelser.
Les mer...
 

Oversikt over anbefalte vaksiner
Vaksine
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
onsdag 25. juli 2007
VaksineHer får du en oversikt over vaksinene som inngår i det anbefalte barnevaksinasjonsprogrammet for barn født fra og med 1998, og barn født fra og med 2006.
Les mer...
 

- Gi barna fast føde fra 6 måneder
Kosthold
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
Fast fødeÅ gi barna puré er unaturlig og unødvendig, mener Gill Rapley, ekspert hos Unicef. Dette kan føre til helseproblemer senere i livet, sier hun. - Barna skal kun få morsmelk eller erstatning de seks første månedene, for deretter å gradvis tilvennes fast føde. Dette kan hindre at barna blir kresne siden.
Les mer...
 

Advarer mot ammepress
Kosthold
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
Pupp er best - men ikke for enhver pris- Alle er enige om at amming er det beste for barnet. Men samtidig har nok dette bikket litt over til å bli et press på mødrene. Det har ikke vært lett å si at man ikke vil amme, sier leder Nina Schmidt i Den Norske Jordmorforening.
Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 Neste > Slutt >>

Resultat 43 - 58 av 58
Mest lest:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader