Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Nyheter >
fredag 20. mars 2015
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Kosthold
Rettigheter
Råd & Tips
Vaksiner
Diverse artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Nytt fra Møteplassen:
Siste blogginnlegg:
Siste fra SnartMamma
Siste fra SnartGravid
Nyheter


Glassbiter funnet i barnemat
Skrevet av Martha Klem   
fredag 13. juni 2008
Glassbiter funnet i barnemat
Barnematprodusenten Semper tilbakekaller barnematglass med Kjøttkaker i brun saus fra Småfolk.
Glass med best før dato 28.05.2009 tilbakekalles. Årsaken er, i følge Avisa Nordland, at det er funnet glass i et av disse barnematglassene.
Les mer...
 

Rett til barnehageplass for alle barn
Skrevet av Kunnskapsdepartementet   
torsdag 24. april 2008

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell i Sognsveien barnehage under pressekonferansen i dag.Kunnskapsdepartementet fremmer i dag et forslag om lovfesting av individuell rett til barnehageplass. - Dette er en milepæl i barnehagepolitikken. Forslaget anerkjenner barnehagens rolle i utdanningsløpet og gir barn rett til et pedagogisk tilbud, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

Les mer...
 

Fedre tar mer av foreldrepengekaken
Skrevet av NAV   
torsdag 29. november 2007

Fedre tar mer av foreldrepengekakenStadig flere menn tar ut mer enn sin tildelte kvote på seks uker med foreldrepenger. Andelen menn som tar ut åtte uker eller mer øker stadig, og det er de eldste fedrene som tar ut mest, viser tall fra NAV.
Andelen menn som tar ut åtte uker eller mer har økt fra sju prosent i de tre første kvartalene i 1998 til drøye 13 prosent i de tre første kvartalene i 2007.
- Det er flott at fedrene i større grad enn før benytter seg av de mulighetene som finnes, sier direktør for pensjon og ytelser i NAV, Hilde Olsen.

Les mer...
 

Ny bok om depresjon i svangerskap og barseltid
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
mandag 29. oktober 2007
Boka ”Nedstemthet og depresjon i forbindelse med fødsel”  fra FHIFolkehelseinstituttet gir ut en ny bok om depresjon i forbindelse med fødsel. Tidlig identifisering av mødre med symptomer på nedstemthet og depresjon kombinert med et oppfølgingsprogram i form av støttesamtaler har vist seg å ha positiv effekt. Et hovedmål med boka er å øke kunnskapen om depresjon i svangerskap og barseltid, samt at bidra til at kvinner blir møtt på en faglig og forsvarlig måte.
Norske helseundersøkelser viser at mellom 10 og 15 prosent av kvinner i fruktbar alder har symptomer på angst og depresjon. Med nærmere 60 000 fødsler i Norge årlig betyr det at 6000 -9000 spedbarnsmødre til en hver tid har psykiske plager. Like mange spedbarn er involvert.
Boka kan lastes ned gratis.
Les mer...
 

Trekker tilbake statlige barnehagetilskudd
Skrevet av Kunnskapsdepartementet   
fredag 31. august 2007

Kunnskapsminister Øystein DjupedalEn stikkontroll av 25 norske kommuner viser at 57 millioner kroner øremerket til drift av barnehager i 2005, har blitt brukt til andre formål.
– Det er ikke akseptabelt at norske kommuner misbruker øremerkede midler til andre formål enn det de er ment for. Brudd på betingelsene for bruk av skjønnsmidler til drift av barnehager vil ikke bli godtatt, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Les mer...
 

Mattel tilbakekaller 70.000 farlige leker i Norge.
Skrevet av Ove Brandt   
tirsdag 14. august 2007
Mattel tilbakekaller farlige lekerDen store amerikanske lekeprodusenten Mattel tilbakekaller 70.000 farlige leker fra det norske markedet. "Forbrukerne bør umiddelbart fjerne disse lekene fra barna", sier pressemeldingen. Dette gjelder både leker med svært giftig blyholdig maling, og farlige magneter. Her får du en fullstendig liste over alle produktene det gjelder.
Les mer...
 

Magnetleker kan være farlige
Skrevet av Direktoratet for samfunnssikkerthet og beredskap   
mandag 30. juli 2007
Magnetleker kan være farlige Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) advarer mot bruk av magnetleketøy etter flere tilfeller i utlandet, der barn har svelget magnetdeler og fått indre skader.
De populære leketøyene er ikke forbudte i Norge, men DSB ønsker likevel å oppfordre foreldre til å være oppmerksomme.
Les mer...
 

Giftige leker kan fortsatt være på markedet
Skrevet av Ove Brandt   
søndag 29. juli 2007
Det nå godkjente barnebassenget fra JYSKStatens Forurensningstilsyn må teste 21 produkter på nytt, etter skandalen hvor et barnebasseng fra JYSK feilaktig ble utpekt som giftig. Laboratoriet som utførte testen har byttet om på prøvene, og dermed er det usikkert hvilke av de 21 produktene som inneholder for høye verdier av ftalater. Ett eller flere ulovlige produkter har derfor sannsynligvis blitt godkjent.
Les mer...
 

Ingen godkjenningsordning for lekeplassutstyr
Skrevet av Direktoratet for samfunnssikkerthet og beredskap   
søndag 29. juli 2007
Er godkjente lekestativer garantert trygge?Mange kommuner og private barnehager har en oppfattning av at sertifiserte lekeplasskontrollører utfører en kontroll som innebærer godkjenning av lekeplassutstyret. Men begreper som ”godkjenning”, ”kontrollør”, ”inspektør” og ”sertifikat” betyr ikke at det er offentlig godkjent.
Les mer...
 

Pirat-tannkrem kan gi barn lever- og nyreskader
Skrevet av Mattilsynet   
onsdag 25. juli 2007
Colgate er ett av merkene som er rammet.Norge har blitt gjort kjent med at tannkremer som inneholder det helsefarlige stoffet ”diethylene glycol” (DEG) blir solgt under falske merkenavn i Storbritannia og i USA. Etter det Mattilsynet kjenner til selges ikke disse i Norge, men det  advares om at Nordmenn på reise både utenfor og innenfor EØS-området bør være oppmerksomme og ikke gå til innkjøp av eller bruke disse helsefarlige tannkremene.
Les mer...
 

EU vil forby fargestoffer i barnemat
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
Europa-Parlamentet arbeider med innstramminger når det gjelder bruk av tilsetningsstoffer og enzymer i matvarer. Muligens kan søtstoffer og farvestoffer i mat til spedbarn bli forbudt allerede i 2007.
Les mer...
 

Norske barn senere på potta
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
PottetreningNorske barn bruker bleier ett år lenger enn sine foreldre. Pottetreningen starter mye senere nå enn den gjorde på 60- og 70-tallet. - Barna slutter med bleier minst ett år senere enn på 60-tallet, sier jordmor Anne Mari Fredriksen.
Les mer...
 

Tøybleier på vei tilbake?
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
Formsydd tøybleieDet er blitt en selvfølge å bruke engangsbleier. Det kan likevel se ut til at tøybleier er på vei tilbake. Kanskje til manges forundring. Hvorfor skal man utsette seg for ekstra jobb, mye klesvask, griseri, bleieutslett og så videre? For mange er tøybleievirkeligheten en ganske annen.
Les mer...
 

Nektes forsikring for friskt barn
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 25. juli 2007
Thea Victoria Halvorsen har overbevist eksperter innen medisin, fysioterapi og spesialpedagogikk. Alle sier hun er som toåringer flest. Likevel vil hverken If, Storebrand eller Gjensidige forsikre henne, fordi hun bare veide 765 gram ved fødselen.
Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 Neste > Slutt >>

Resultat 43 - 56 av 56
Mest lest:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader