Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | SnartMamma |
Forside arrow Forskning
lørdag 13. oktober 2007
Forskning
Tilsetningsstoffer kan gi økt hyperaktiv adferd
Skrevet av Martha Klem   
lørdag 08. september 2007
Tilsetningsstoffer kan gi økt hyperaktiv adferdMattilsynet anbefaler at foreldre som har barn med hyperaktiv atferd bør vurderer å begrense barnas inntak av matvarer som inneholder enkelte tilsetningsstoffer. Ny forskning viser at det trolig er sammenheng mellom to blandinger av tilsetningsstoffer og en økning i hyperaktiv atferd.
Foreldre kan se om tilsetningsstoffene (se faktaboks i artikkelen) er tilstede ved å se på merkingen av matvarene. Alle matvarer, også i løs vekt, skal merkes med hvilke tilsetningsstoffer de inneholder.
Les mer...
 
Bruk solbriller på spedbarna
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 05. september 2007
Husk solbriller på babyen!Nyere forskning viser at babyer som blir født om sommeren har høyere risiko for å bli nærsynte senere i livet. Eksperter mener at så mange som 1/4 av nærsynte blir det som følge av for mye eksponering for sollys i det første ukene av livet.
Det er tidligere slått fast at overeksponering for sollys fører til nærsynthet hos dyr.
Eksperter råder nå foreldre til å bruke solbriller på babyene sine de første ukene, for å forebygge skader på øynene.
Les mer...
 
Ingen sammenheng mellom vanskelig temperament og overvekt blant spedbarn
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 29. august 2007
temperamentNorske spedbarn som gråter mye, er vanskelig å legge eller vanskelig å trøste, veier ikke mer eller legger raskere på seg enn andre spedbarn. Det viser en ny studie fra Folkehelseinstituttet basert på data fra Den norske mor og barn-undersøkelsen.
Les mer...
 
Forstadier til psykiske problemer vises i tidlig barndom
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 25. juli 2007
Et av 5 barn med problemadferd rundt 18 måneders alder viste klare symtpomer på angst og depresjon da de var 8 år, viser forskning ved Nasjonalt folkehelseinstitutt. Balansen mellom belastninger og støtte i barnas tidlige oppvekstmiljø bestemmer hvilke barn som klarer seg godt og hvilke som utvikler vansker.
Les mer...
 
Kostholdet til ettåringer skal undersøkes
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
Spedbarnstiden er preget av rask vekst og utvikling. Et godt kosthold i denne perioden er av grunnleggende betydning for barnets helse. Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet skal nå undersøke kostholdet til landets ettåringer.
Les mer...
 
Middels levekår for norske barn
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 25. juli 2007
UNICEFFå norske barn lever under fattigdomsgrensen. Men når det gjelder skader, røyking, alkoholbruk og mobbing, ligger vi et stykke fra topplassering. På en liste over de 21 rikeste landende havner vi på  sjuende plass. Det viser en ny UNICEF-rapport.
Les mer...
 
Videonyheter om Kvinnehelse
Sportsutstyr for barn
Nike Minisett - Fotballdrakter komplett med sokker
  Copyright © 1999-2007 SnartMamma.com
Juridiske merknader