Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | SnartMamma |
Forside
lørdag 13. oktober 2007
Pirat-tannkrem kan gi barn lever- og nyreskader Utskrift E-post
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
Norge har blitt gjort kjent med at tannkremer som inneholder det helsefarlige stoffet ”diethylene glycol” (DEG) blir solgt under falske merkenavn i Storbritannia og i USA. Etter det Mattilsynet kjenner til selges ikke disse i Norge.

Tannkremene som ble funnet i Storbritannia er merket med ”Sensodyne original” og ”Sensodyne mint” (50 ml). I USA er det funnet falske Colgate produkter (Regular, Gel, Triple, Herbal - 100ml).

Disse helsefarlige tannkremene er falske produkter og kjennes ved at de er merket med ”made in China” (Sensodyne) eller ”manufactured in South Africa” (Colgate).

Nordmenn på reise både utenfor og innenfor EØS-området bør være oppmerksomme og ikke gå til innkjøp av eller bruke disse helsefarlige tannkremene.

Etter det Mattilsynet kjenner til selges ikke disse tannkremene i Norge i dag. De synes heller ikke å bli tilbudt over Internett. Dersom forbrukere oppdager slike produkter i Norge ber vi dem melde fra til sitt lokale distriktskontor på tlf. 06040.

Tannkremene er ikke tilsatt så mye av stoffet at det er fare for akutt forgiftning – heller ikke for små barn. Barn som bruker disse produktene over lengre tid kan imidlertid få skade i nyrene og leveren. Personer med nyre- og leversykdom kan få forverret sin tilstand.

Opplysninger om funnene på det engelske markedet kan finnes på MHRA `s (Medicines and Helathcare products Regulatory Agency) internettadresse:
http://www.mhra.gov.uk/home/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=5

I forhold til funnene på det amerikanske markedet kan flere opplysninger finnes på FDA`s (U.S Food and Drug Administration) internettadresse:
http://www.fda.gov/oc/opacom/hottopics/toothpaste.html

Kontaktperson i Mattilsynet
Fung. seksjonssjef Trude Longva, tlf. 51 68 43 53

Sakset fra Mattilsynet  

 
Sportsutstyr for barn
Nike regntøy for barn
  Copyright © 1999-2007 SnartMamma.com
Juridiske merknader