Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | SnartMamma |
Forside arrow Andre nyheter arrow Menneskehandel med babyer i Norge?
mandag 29. oktober 2007
Menneskehandel med babyer i Norge? Utskrift E-post
Skrevet av Martha Klem   
fredag 27. juli 2007

Et team fra BBC har avslørt at babyer bokstavelig talt blir tilbudt for salg i Bulgaria, med løfte om å smugle dem utenlands. En menneskehandler i Varna i Bulgaria innrømmer at han har solgt barn for rundt £40.000 (ca 450.000 NOK).

 Babysmugleren Harry
 Klikk på bildet av "Harry" for å se videoklippet fra BBC

Vi har ikke sett dokumentaren selv, men VG påstår i dagens nettavis at hovedmannen påstår at han har smuglet småbarn både til Norge og Tyskland.

Bulgarias innrenriksminister sier de har arrestert 3 personer, inkludert mannen som har innrømmet babysmuglingen overfor BBC.

BBC's team lurte "Harry", som han kalte seg, til å tro at babyen skulle til en tvilsom britisk forretningsmann som ikke fikk lov å adoptere på grunn av en kriminell fortid. Han spurte aldri hva som ville skje med babyen, men fortalte at smuglingen kunne foregå via ruter han tidligere hadde brukt for å få prostituerte til Storbritannia. For en ekstra sum tilbød han seg levere barnet personlig i London.

BBC brukte mer enn en måned i Bulgaria for å få få tillit, og få "Harry" til å avsløre sine kriminelle handliger på skjult kamera. BBC har også festet noen av barna som ble tilbudt på film. Barna ble brakt til fortauskafeer av slektninger eller andre voksne. Noen fortalte at de ikke hadde råd til å ta seg av dem. En ny lov i Bulgaria gjør at disse foreldrene nå kan straffes for å prøve å selge barna sine.

Bulgarsk politi og sosialmyndigheter har fått alt material fra BBC, og har satt i gang egen etterforskning og overvåking av menneskesmuglerne.

I Frankrike ble 9 bulgarere og et dusin franskmenn, i februar i år, dømt for å ha solgt babyer til sigøynere i Frankrike.

Se også en rystende video fra ITV om babyhandel i Romania. Advarsel! Sterke bilder! 

Kilde: BBC og VG
BBC har også lagt ut et videoklipp. (Windows Media)

 
Sportsutstyr for barn
Nike regntøy for barn
  Copyright © 1999-2007 SnartMamma.com
Juridiske merknader