Gå til forsiden
For deg som er gravid
 | SnartGravid | SnartMamma |
Forside arrow Andre nyheter
lørdag 13. oktober 2007
Andre nyheter
Hvordan sikre babyen på best mulig måte i bilen?
Skrevet av "Helene Harefrøken"   
mandag 17. september 2007
6 timer gammel baby korrekt festet i bilseteTrygg Trafikk er klare i sine anbefalinger, bakovervendt babysete er det absolutt sikreste alternativet. Grunnen til dette er at ved en kollisjon vil barnets hode, nakke og rygg bli bremset opp mot stolens rygg. Les mer om godkjente sikringsformer og hva du bør velge til din baby.
Les mer...
 
Trekker tilbake statlige barnehagetilskudd
Skrevet av Martha Klem   
fredag 31. august 2007

Kunnskapsminister Øystein DjupedalEn stikkontroll av 25 norske kommuner viser at 57 millioner kroner øremerket til drift av barnehager i 2005, har blitt brukt til andre formål.
– Det er ikke akseptabelt at norske kommuner misbruker øremerkede midler til andre formål enn det de er ment for. Brudd på betingelsene for bruk av skjønnsmidler til drift av barnehager vil ikke bli godtatt, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Les mer...
 
Mattel tilbakekaller 70.000 farlige leker i Norge.
Skrevet av Ove Brandt   
tirsdag 14. august 2007
Mattel tilbakekaller farlige lekerDen store amerikanske lekeprodusenten Mattel tilbakekaller 70.000 farlige leker fra det norske markedet. "Forbrukerne bør umiddelbart fjerne disse lekene fra barna", sier pressemeldingen. Dette gjelder både leker med svært giftig blyholdig maling, og farlige magneter. Her får du en fullstendig liste over alle produktene det gjelder.
Les mer...
 
Magnetleker kan være farlige
Skrevet av Martha Klem   
mandag 30. juli 2007
Magnetleker kan være farlige Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) advarer mot bruk av magnetleketøy etter flere tilfeller i utlandet, der barn har svelget magnetdeler og fått indre skader.
De populære leketøyene er ikke forbudte i Norge, men DSB ønsker likevel å oppfordre foreldre til å være oppmerksomme.
Les mer...
 
Giftige leker kan fortsatt være på markedet
Skrevet av Ove Brandt   
søndag 29. juli 2007
Det nå godkjente barnebassenget fra JYSKStatens Forurensningstilsyn må teste 21 produkter på nytt, etter skandalen hvor et barnebasseng fra JYSK feilaktig ble utpekt som giftig. Laboratoriet som utførte testen har byttet om på prøvene, og dermed er det usikkert hvilke av de 21 produktene som inneholder for høye verdier av ftalater. Ett eller flere ulovlige produkter har derfor sannsynligvis blitt godkjent.
Les mer...
 
Ingen godkjenningsordning for lekeplassutstyr
Skrevet av Martha Klem   
søndag 29. juli 2007
Er godkjente lekestativer garantert trygge?Mange kommuner og private barnehager har en oppfattning av at sertifiserte lekeplasskontrollører utfører en kontroll som innebærer godkjenning av lekeplassutstyret. Men begreper som ”godkjenning”, ”kontrollør”, ”inspektør” og ”sertifikat” betyr ikke at det er offentlig godkjent.
Les mer...
 
Menneskehandel med babyer i Norge?
Skrevet av Martha Klem   
fredag 27. juli 2007
Babysmugleren HarryEt team fra BBC har avslørt at babyer bokstavelig talt blir tilbudt for salg i Bulgaria, med løfte om å smugle dem utenlands. En menneskehandler i Varna i Bulgaria innrømmer at han har solgt barn for rundt £40.000 (ca 450.000 NOK). VG skriver at barna også har blitt smuglet til Norge.
Se videoklipp her!
Sample Image
Les mer...
 
Pirat-tannkrem kan gi barn lever- og nyreskader
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
Colgate er ett av merkene som er rammet.Norge har blitt gjort kjent med at tannkremer som inneholder det helsefarlige stoffet ”diethylene glycol” (DEG) blir solgt under falske merkenavn i Storbritannia og i USA. Etter det Mattilsynet kjenner til selges ikke disse i Norge, men det  advares om at Nordmenn på reise både utenfor og innenfor EØS-området bør være oppmerksomme og ikke gå til innkjøp av eller bruke disse helsefarlige tannkremene.
Les mer...
 
Oversikt over anbefalte vaksiner
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 25. juli 2007
VaksineHer får du en oversikt over vaksinene som inngår i det anbefalte barnevaksinasjonsprogrammet for barn født fra og med 1998, og barn født fra og med 2006.
Les mer...
 
EU vil forby fargestoffer i barnemat
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
Europa-Parlamentet arbeider med innstramminger når det gjelder bruk av tilsetningsstoffer og enzymer i matvarer. Muligens kan søtstoffer og farvestoffer i mat til spedbarn bli forbudt allerede i 2007.
Les mer...
 
Norske barn senere på potta
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
PottetreningNorske barn bruker bleier ett år lenger enn sine foreldre. Pottetreningen starter mye senere nå enn den gjorde på 60- og 70-tallet. - Barna slutter med bleier minst ett år senere enn på 60-tallet, sier jordmor Anne Mari Fredriksen.
Les mer...
 
Tøybleier på vei tilbake?
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
Formsydd tøybleieDet er blitt en selvfølge å bruke engangsbleier. Det kan likevel se ut til at tøybleier er på vei tilbake. Kanskje til manges forundring. Hvorfor skal man utsette seg for ekstra jobb, mye klesvask, griseri, bleieutslett og så videre? For mange er tøybleievirkeligheten en ganske annen.
Les mer...
 
Nektes forsikring for friskt barn
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 25. juli 2007
Thea Victoria Halvorsen har overbevist eksperter innen medisin, fysioterapi og spesialpedagogikk. Alle sier hun er som toåringer flest. Likevel vil hverken If, Storebrand eller Gjensidige forsikre henne, fordi hun bare veide 765 gram ved fødselen.
Les mer...
 
Advarer mot ammepress
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 25. juli 2007
Pupp er best - men ikke for enhver pris- Alle er enige om at amming er det beste for barnet. Men samtidig har nok dette bikket litt over til å bli et press på mødrene. Det har ikke vært lett å si at man ikke vil amme, sier leder Nina Schmidt i Den Norske Jordmorforening.
Les mer...
 
Videonyheter om Kvinnehelse
Sportsutstyr for barn
Dare2be Skiklær for barn
  Copyright © 1999-2007 SnartMamma.com
Juridiske merknader
This us friendly bitcoin casino offers an excellent collection of games in