Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Artikler > arrow Råd & Tips
onsdag 31. august 2016
Råd & Tips
 

Utstyr for våte dager Utskrift E-post
Skrevet av Klima- og forurensningsdirektoratet   
tirsdag 11. september 2012
Uimpregnert regntøy av for eksempel nylon (polyamid) eller regntøy av plasttypen polyurethan (PUR) er gode valg hvis du vil ta hensyn til helse og miljø.
Uimpregnert regntøy av for eksempel nylon (polyamid) eller regntøy av plasttypen polyurethan (PUR) er gode valg hvis du vil ta hensyn til helse og miljø.
Det finnes foreløpig ingen svane- eller blomstmerkede regnklær på markedet, men du kan se etter Øko-Tex-merket.
Les mer...
 

Beskytt barn mot passiv røyking Utskrift E-post
Skrevet av Martha Klem   
tirsdag 28. august 2012

Omkring 100 000 barn utsettes for passiv røyking i Norge hver dag. Tobakksrøyk inneholder rundt 50-70 kreftfremkallende stoffer, og mer enn 80 prosent av tobakksrøyken er usynlig.
Omkring 100 000 barn utsettes for passiv røyking i Norge hver dag. Å røyke passivt vil si å puste inn luft som er forurenset av tobakksrøyk.
Tobakksrøyk inneholder rundt 50-70 kreftfremkallende stoffer, og mer enn 80 prosent av tobakksrøyken er usynlig.
Se videoklipp i artikkelen Sample Image

Les mer...
 

Vær obs på badelekene i utlandet Utskrift E-post
Skrevet av Klima- og Forurensingsdirektoratet   
lørdag 18. juni 2011

Vær obs på at badelekene du kjøper i utlandet kan inneholde farlige stoffer
Mange nordmenn reiser sørover til strandliv og bading i ferien. Vær obs på at badelekene du kjøper i utlandet kan inneholde farlige stoffer.
En tysk undersøkelse fra i fjor viser at hvert tredje badedyr som ble kjøpt på stranda i populære feriesteder bl.a. i Italia og Frankrike, inneholdt helse- og miljøskadelig ftalater.

Les mer...
 

Små barn og kaldt vær Utskrift E-post
Skrevet av Martha Klem   
fredag 21. januar 2011
 Helsedirektoratets hovedregel er at barn ikke bør sove ute hvis det er kaldere enn -10°C
- Det viktigste er å kle seg godt og være i aktivitet, da fryser man ikke så lett. De yngste barna bør man se godt etter. Ta ikke barn under 6 måneder med i pulk, sier avdelingsdirektør Henriette Øien i Helsedirektoratet.
Les mer...
 

I barnehage uten tårer Utskrift E-post
Skrevet av Cathrine Jensen   
søndag 17. august 2008

I barnehage uten tårer 
Det nærmer seg barnehagestart med stormskritt, og mange foreldre er usikre på de første dagene i barnehagen.
Vi gir deg gode råd mot en trygg og god tilvenning for barnet - og foreldre.

Les mer...
 

Sommeren er her! Utskrift E-post
Skrevet av Giftinformasjonen   
torsdag 10. juli 2008
Sommeren er her!
Nå er det tid for grilling og gode opplevelser, men uhell kan skje. Barn kan i et ubevoktet øyeblikk ta en slurk av tennvæske eller få i seg planter som kan være fristende. Insektene er på plass, huggormen er aktiv og mange får et ublidt møte med maneter i badesesongen. Her får du noen tips om hva du skal gjøre dersom du skulle være uheldig.
Ta eventuelt kontakt med Giftinformasjonen - 22 59 13 00 - eller lege for råd, eller ring 113 ved alvorlige symptomer.

Les mer...
 

Hvordan kan jeg roe min gråtende baby? Utskrift E-post
Skrevet av Tina Allen   
lørdag 09. februar 2008
Hvordan kan jeg roe min gråtende baby?Det må være fryktelig frustrerende og stressende når de gør sitt beste for å få oss til å forstå, og vi ikke skjønner hva de vil. Og det er ikke bare stressende for babyen, men også for foreldrene, som naturligvis ønsker å svare med handling. Men hvordan kan vi svare korrekt?
Med over et tiår med service for barn og familier har Tina Allen, blitt en internasjonalt respektert familieterapeut og ekspert innen området baby- og barnemassasje. Her kommer hun med noen tips for å roe ned en gråtende baby.
Les mer...
 

Hvordan sikre barn fra 9 til 25 kg på best mulig måte i bilen? Utskrift E-post
Skrevet av "Helene Harefrøken"   
tirsdag 05. februar 2008
Active Image9 mai. 2006 kom det nye regler når det gjelder sikring av barn i bil. Barn helt opp til 135 cm (150 cm) og 36 kilo skal sikres med godkjent sikringsutstyr. Når barnet kan sitte selv eller vokser ut av babysetet sitt er det på tide å bytte det ut. I denne artikkelen kan du lese mer om hvilke vektklasser og stoltyper som anbefales.
Les mer...
 

Tøybleier Utskrift E-post
Skrevet av Tina Høgevold   
torsdag 31. januar 2008

Tøybleier er absolutt på vei tilbake, og de har en helt annen innpakning enn for 30 år siden! Andelen tøybleiebrukere har økt kraftig i USA og England de siste årene, og nå ser også mange norske forbrukere gevinstene ved å velge tøybleier. Så hvorfor skal man velge tøybleier framfor engangs?
Tina Høgevold har selv fire barn, og driver tøybleiebutikken Bleieboden. Hun har god personlig erfaring med bruk av tøybleier, og gir rådgivning og veiledning om tøybleiebruk til barnehager og helsestasjoner rundt omkring i landet. 

Les mer...
 

Babyens første bad Utskrift E-post
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 16. januar 2008

Den nyfødte babyen din er så liten og hjelpeløs at det å bade henne kan virke litt skremmende. Til tross for frykten oppdager du sansynligvis raskt at badetiden kan være en morsom og koselig tid, for både deg og babyen din.
Det er mange steder man kan bade små babyer. I tillegg til badebøtter og -baljer du kan plassere i badekaret eller på benken, kan du ta med babyen i badekaret sammen med deg, bruke vasken, eller til og med bruke en vaskebøtte (obs! den må ikke ha vært brukt til annen vask tidligere, da rester av kjemikalier kan sitte igjen).
Se videoklipp her! Sample Image

Les mer...
 

Nybegynnerguide i svøping av babyer Utskrift E-post
Skrevet av Tina Allen   
onsdag 16. januar 2008
Les og se hvordan du kan svøpe babyen din.Svøping er en gammel tradisjonell måte å pakke babyen trygt inn i teppet. Dette kan hjelpe babyen til å føle seg trygg mens hun begynner å tilpasse seg til alle de nye opplevelsene rundt henne, og spesielt de nye omgivelsene hennes.
Svøping kan hjelpe til hvis babyen har problemer med å sove, og våkner lett, det kan også være verdt et forsøk hvis babyen er urolig eller ukomfortabel uten noen åpenbar årsak. Noen ganger liker ikke babyer å kjenne armene og føttene bevege seg fritt, og vil like følelsen av å ligge tett innpakket i babyteppet sitt.
Her finner du en skritt for skritt guide og bilder av hvordan du svøper babyen din.
Les mer...
 

En guide til å kjøpe sko til babyer og småbarn Utskrift E-post
Skrevet av Lucy Bartlett   
mandag 07. januar 2008
Husk at jo mer barnet ditt går med bare føtter, jo bedre.Så fort babyen din har tatt sine første skritt er det på tide å kjøpe det første skikkelige skoparet. Men husk at jo mer barnet ditt går med bare føtter, jo bedre. Å gå med føttene bare hjelper barnet ditt til å finne ut av hvordan føttene fungerer, og hjelper føttene med å utvikle seg normalt.
Å velge de rette skoene til babyer og småbarn kan være vanskelig. Forhåpentligvis vil denne guiden gjøre deg litt mer selvsikker når du skal foreta ditt første kjøp av sko til den lille.
Les mer...
 

Babymassasje - En skritt for skritt guide Utskrift E-post
Skrevet av Tina Allen   
torsdag 27. desember 2007

Babymassasje gir ikke bare livsvarige fordeler for babyen din, men også for deg.Babyer og barn som blir massert får bedre resultater på intelligenstester, og er sunnere og friskere på mange måter, enn andre barn. Babymassasje gir ikke bare livsvarige fordeler for babyen din, men også for deg.
Tina Allen er babymassasjeinstruktør, og deler sine erfaringer fra mer enn 10 års arbeid med barn og familier.
Her kommer hun med en skritt for skritt guide for deg som vil komme igang med babymassasje.

Les mer...
 

Fertility Awareness Method (FAM) som prevensjon Utskrift E-post
Skrevet av Martha Klem   
lørdag 29. september 2007
Fertility Awareness Method (FAM) som prevensjonFertility Awareness Method (FAM) kan brukes både for å oppnå graviditet, og som en 100% naturlig prevensjonsmetode. Korrekt gjennomført vil metoden være 98% sikker.
I FAM sjekker man 3 fertilitetsindikatorer: den basale kroppstemperaturen (BBT), livmorsekretet og livmortappen.
På denne måten kan du lære deg å kjenne igjen signalene kroppen gir deg gjennom syklusen, og avtå fra sex, eller benytte andre prevensjonsmidler, i den fruktbare perioden (ca 5 dager før, og 3 dager etter eggløsningen).
Les mer...
 

Hvordan sikre babyen på best mulig måte i bilen? Utskrift E-post
Skrevet av "Helene Harefrøken"   
mandag 17. september 2007
6 timer gammel baby korrekt festet i bilseteTrygg Trafikk er klare i sine anbefalinger, bakovervendt babysete er det absolutt sikreste alternativet. Grunnen til dette er at ved en kollisjon vil barnets hode, nakke og rygg bli bremset opp mot stolens rygg. Les mer om godkjente sikringsformer og hva du bør velge til din baby.
Les mer...
 
Mest lest:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader
Here you can get more information about Affilka