Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Artikler > arrow Råd & Tips arrow Hvordan kan jeg roe min gråtende baby?
fredag 20. mars 2015
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Kosthold
Rettigheter
Råd & Tips
Vaksiner
Diverse artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Nytt fra Møteplassen:
Siste blogginnlegg:
Siste fra SnartMamma
Siste fra SnartGravid
Hvordan kan jeg roe min gråtende baby? Utskrift E-post
Skrevet av Tina Allen   
lørdag 09. februar 2008


Hvordan kan jeg roe min gråtende baby?Lurer du noen gang på hva som får en baby til å gråte?

Siden gråt er en av de få måtene babyer kan formidle sine behov til oss, gråter de for nesten alt. De har en spesiell gråt når de er sultne, har vondt, er engstelige, og når de er overstimulert. Til og med når de har luft i magen, er utslitte, redde eller frustrerte. Babyer klager og gråter.

Det må være fryktelig frustrerende og stressende når de gør sitt beste for å få oss til å forstå, og vi ikke skjønner hva de vil.

Det er ikke bare stressende for babyen, men også for foreldrene, som naturligvis ønsker å svare med handling. Men hvordan kan vi svare korrekt?

Mat
Først, gi babyen din mat når den selv ønsker det. Hvordan føler du deg når du er sulten? Vil det å spise endre humøret ditt? Så gi babyen din mat når den er sulten. Å gi mat når babyen vil ha det skjemmer ikke bort barnet. Selvsagt skal du ikke automatisk anta at babyen er sulten hver gang den gråter. Bare gi den brystet, og se hva som skjer.

Bleie
Hvis han fortsatt gråter kan det være lurt å sjekke bleia.

Hvis ikke det hjelper kan du prøve noen av følgende alternativer:

Snakk rolig
Prøv å snakke rolig, mykt og forsiktig, eller enda bedre, prøv å synge. Babyen din kjenner stemmen din veldig godt, og vil kjenne igjen tonen, og svare på den. Babyen din bryr seg ikke om du synger litt falskt. Forskning har vist at babyer liker lyden av kvinnestemmer, men det betyr ikke at ikke pappa kan prøve dette også!

Avlappende stryking
Noen ganger gråter babyer bare fordi de ønsker å bli trøstet og kost litt med. Kanskje de våknet for tidlig, eller noe har skremt de. Litt kjærlig berøring kan gjøre underverker. Prøv å holde babyen, og stryk den forsiktig over ryggen.

Beveg deg
Det stemmer, prøv å bevege deg litt rundt. Babyer elsker bevegelse, siden det minner de om den trygge tiden i mammas mage. Men hva slags bevegelser? Du kan prøve å gå, gynge eller vugge babyen i armene dine.

Svøp babyen
Mange babyer føler seg trygge når de er pakket tett inn i et babyteppe. Hvis du ikke vet hvordan du skal pakke inn babyen kan du spørre lege, helsesøster eller en mamma som har erfaring.

Noen ganger er det beste å ta en pause, og la noen andre overta litt.Hvit støy
Mange babyer roer seg ned av hvit støy. Noen ting du kan prøve: luftfukter, vifte, støvsuger og tørketrommel. Det er viktig å forsikre seg om at lyden er like høy som babyens gråt.

Frisk luft
Prøv å gå ut en tur. Mange babyer roer seg ned bare av å være ute i frisk luft. Kanskje det er lyden av fuglene, vinden eller solen. Uansett hva det er roer mange barn seg ned av å være utendørs. Kanskje dette vil roe ned din baby også.

Ta en pause
Til mødre: Hvis du har prøvd å roe ned babyen din til ingen nytte, gi pappa, partneren din, bestemor eller til og med en venn du stoler på, en sjanse. De har kanskje sin egen unike måte å hjelpe babyen til å roe seg ned.
Om forfatteren:
Med over et tiår med service for barn og familier har Tina Allen, blitt en internasjonalt respektert familieterapeut og ekspert innen området baby- og barnemassasje. Hun er sertifisert instruktør hos International Association of Infant Massage, babymassasjeinstruktør og lisensiert massør, med spesialisering i å tilby masseasjeterapi for barn med spesielle helsemessige behov.
Hun har forståelse for de varierte fysiske og psykiske behovene til spedbarn og barn som ligger på sykehus, medisinsk komplekse spedbarn og barn, og deres familier. Hennes innovative tilnærmelse til barnas helse har gitt henne den unike muligheten til å undervise familier og profesjonelle over hele verden om de mange fordelene ved kjærlig berøring.

 

Artikkelen er oversatt og gjengitt med tillatelse.
Norsk versjon  © NybaktMamma.com

 
Mest lest:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader