Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Nyheter > arrow Andre nyheter
onsdag 31. august 2016
Andre nyheter


Tåteflasker med bisfenol A forbys
Skrevet av Mattilsynet   
mandag 29. november 2010
Tåteflasker med bisfenol A forbys
EU-kommisjonens forslag om å forby bisfenol A (BPA) i tåteflasker fikk 25.11 støtte fra medlemslandene. Tåteflasker som inneholder BPA blir dermed forbudt i hele EU. Mattilsynet starter nå forberedende arbeid for å innføre det samme forbudet i Norge.
Les mer...
 

Endelig svanemerkede leker
Skrevet av Klima- og forurensningsdirektoratet   
tirsdag 23. november 2010
Dantoy er først ute med Svanemerkede leker
Nå finner du Svanemerket også i lekebutikken – i første omgang på plastleker fra Dantoy.
Plast kan innholde litt av hvert av kjemikalier, blant annet ftalater og bisfenol A. Svanemerkede plastleker er et trygt valg – uten miljøgifter.
Les mer...
 

Svanemerkede bleier best i test
Skrevet av Klima- og forurensningsdirektoratet   
onsdag 15. september 2010
Coop Soft and Dry, Remas billigbleie Landlord og Pampers Active fit fikk alle 6 poeng
Statens institutt for forbruksforsking (Sifo) har testa bleier på oppdrag fra Foreldre og Barn. De to Svanemerkede bleiene i testen, fikk begge terningkast seks.
Les mer...
 

Babymat er ikke i tråd med anbefalingene
Skrevet av Helsedirektoratet   
søndag 02. mai 2010
Det er ikke heldig at barn under 10 måneder får i seg kumelk fordi melk og melkeprodukter kan fortrenge jernrike matvarer og føre til jernmangel.
Flere nye babymatprodukter inneholder kumelk og markedsføres til bruk fra 6 måneder. Kumelk er ikke anbefalt før fra tidligst 10 måneders alder, og da i små mengder.
Les mer...
 

Ønsker å forebygge skåldingsskader
Skrevet av Ullevål Universitetssykehus   
mandag 01. mars 2010
Evy Kyseth, sykepleier og ferdig utdannet helsesøster
Hvert år kommer rundt 50 barn under fem år til Barnekirurgisk sengepost (Ullevål) med brannskader. Nå ønsker Barnekirurgisk sengepost (Ullevål) å starte et prosjekt for forebygge skåldingsskader hos barn.
Les mer...
 

Utbrudd av diare i barnehager
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
fredag 15. mai 2009
Active Image
Folkehelseinstituttet har denne uken fått varsel om utbrudd av mage-tarminfeksjon i en barnehage på Vestlandet og en barnehage på sentrale Østlandet. I den ene barnehagen har ni vært barn syke, i den andre tre barn. To av barna har vært innlagt i sykehus. Ett barn har fått påvist infeksjon med E coli, men typen av E coli er foreløpig ukjent.
Det kan ventes svar på laboratorieprøver mot slutten av neste uke.
Les mer...
 

Funn av poliovirus hos et barn i Oslo
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
torsdag 14. mai 2009
Det er påvist poliovirus hos et barn under 5 år bosatt i Oslo.
Det er påvist poliovirus hos et barn under 5 år bosatt i Oslo. Barnet er friskt, og har ikke hatt noen symptomer på poliomyelitt. Barnet var innlagt i sykehus i uke 19, og viruset ble uventet påvist under en undersøkelse for luftveisinfeksjon. Det er startet rutinemessige undersøkelser i barnets familie og nærmiljø.
Les mer...
 

Nye anbefalinger om barnehager og smittevern
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
torsdag 22. januar 2009
Folkehelseinstituttet har utarbeidet oppdaterte råd om når barn bør holdes hjemme fra barnehagen
Folkehelseinstituttet har utarbeidet nye faglige råd om smittevern i barnehager.  I tillegg til oppdaterte råd om når barn bør holdes hjemme fra barnehagen av smittevernhensyn inneholder rådene andre aspekter av smittevern i barnehager som aktuelt lovverk, smittevernlegens rolle, generell hygiene, mathygiene, håndhygiene og bruk av desinfeksjonsmidler og kontakt med dyr.
Les mer...
 

Ikke botulisme bakterie i Hipp økologisk barnemat
Skrevet av Mattilsynet   
søndag 21. desember 2008
Ikke botulisme bakterie i Hipp økologisk barnemat
Prøvesvar fra Fødevarestyrelsen i Danmark viste at det ikke var Clostridium Botulinum bakterier eller botulinumgift i et mistenkt barnematprodukt fra Hipp.
Etter at et fem måneder gammelt barn ble syk med botulisme var det mistanke om at Hipp økologisk fruktmos for barn, Banan & Fersken, art nr 31330 kunne inneholde den sykdomsfremkallende bakterien Clostridium Botulinum.
Les mer...
 

Mistanke om Clostridium botulinum i økologisk barnemat
Skrevet av Mattilsynet   
mandag 08. desember 2008
Fødevarestyrelsen i Danmark mistenker at Hipp økologisk fruktmos for barn, Banan & Fersken art nr 31330, kan inneholde den sykdomsfremkallende bakterien Clostridium Botulinum.
Fødevarestyrelsen i Danmark mistenker at Hipp økologisk fruktmos for barn, Banan & Fersken art nr 31330, kan inneholde den sykdomsfremkallende bakterien Clostridium Botulinum. Svar på analysene ventes i slutten av uke 50.

Produsenten anbefaler forbrukerne å kaste fruktmos fra dette partiet.
Importøren er i gang med tilbaketrekking av det mistenkte produktet i butikker i Norge.
Les mer...
 

Klart forbud mot avstraffelse av barn
Skrevet av Barne- og likestillingsdepartementet   
lørdag 22. november 2008
Med denne presiseringen blir det tydelig at alle former for vold mot barn – både fysisk og psykisk – er forbudt i Norge. Det gjelder også om slik vold utøves av foreldre som ledd i oppdragelsen.
- Det skal ikke lenger være tvil om at vi har avskaffet foreldres rett til fysisk og psykisk avstraffelse av barn i Norge. Presiseringene i loven er ment å fjerne all diskusjon om lovens bestemmelser, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Nå sender hun forslag til endringer i barneloven ut på bred høring.
Les mer...
 

Nesespray og dråper mot nesetetthet anbefales ikke til barn under 2 år
Skrevet av Statens legemiddelverk   
torsdag 20. november 2008
Legemiddelmyndigheter i USA (FDA) og enkelte EU-land har mottatt rapporter om alvorlige bivirkninger hos små barn ved bruk av legemidler mot forkjølelse (mot hoste/slim eller tett nese).
Bruk av slimhinneavsvellende nesespray og nesedråper til behandling av tett nese ved forkjølelse anbefales ikke til barn under 2 år. Dette er konklusjonen etter diskusjoner rundt nytte-risikoforholdet for bruk av forkjølelsesmedisiner til barn.
I USA og enkelte EU-land rapporteres det om alvorlige bivirkninger hos små barn.
Les mer...
 

Flytter sykehuset hjem til barna
Skrevet av Martha Klem   
mandag 03. november 2008
Barn med infeksjoner som trenger intravenøs medisinering eller ernæring og for tidlig fødte er hovedmålgruppen for det nye hjemmesykehuset.
Torsdag 30. oktober åpnet helseminister Bjarne Håkon Hanssen et avansert hjemmesykehus for barn. Barneklinikken på Ullevål vil nå tilby familier med syke barn behandling hjemme fremfor på en sykehusavdeling.

I starten vil hjemmesykehuset ha tre til fem pasienter. Utover høsten bygges tilbudet ut, og flere vil kunne få tilbudet om behandling hjemme.
Les mer...
 

Flere menn og færre kvinner mottar kontantstøtte
Skrevet av NAV   
tirsdag 28. oktober 2008
Flere menn og færre kvinner. Slik er utviklingen i antall kontantstøttemottakere, viser nye tall fra NAV.
Flere menn og færre kvinner. Slik er utviklingen i antall kontantstøttemottakere, viser nye tall fra NAV.
Menn utgjør nå 10 prosent av totalt antall mottakere, og har en relativ økning på 7,5 prosent fra september 2007 til september 2008. For kvinner er det sammenlignet med samme tidspunkt i fjor 18,0 prosent færre mottakere. Aldersmessig er det 40 til 44-åringene som har den største økningen.
Les mer...
 

Eldre fedre tar ut lenger foreldrepermisjon
Skrevet av NAV   
søndag 19. oktober 2008
Eldre fedre tar ut lenger foreldrepermisjon
Statistikk fra NAV viser at drøyt 73 prosent av fedrene i aldersgruppa 50 år pluss, tar ut den tildelte fedrekvoten på 6 uker eller mer. Det er stor forskjell på permisjonslengden innen de forskjellige aldersgruppene.
- Hovedsakelig er det slik at jo eldre en far er, desto lengre foreldrepengeperiode tar han ut, sier Hilde Olsen, direktør for pensjon og ytelser i NAV.
Les mer...
 

Lindex tilbakekaller babylue
Skrevet av Lindex   
fredag 10. oktober 2008
Knappene på denne luen løsner for lett og kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.
Det har vist seg at denne babyluen ikke tilfredsstiller våre sikkerhetskrav for knapper. Knappene løsner for lett og kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.
Brun og hvit babylue med ører. Artikkelnummer: 6037593 i vaskeanvisningen
Farge og størrelse: brun og hvit i teddystoff med ører i str. 42/44-46/48 cm
Les mer...
 

Ikke kinesiske morsmelkserstatninger i Norge
Skrevet av Mattilsynet   
mandag 22. september 2008
Ingen kinesiske firmaer som produserer morsmelkerstatning har tillatelse til å eksportere varene sine til Norge og EU
I Kina er flere spedbarn døde og mange tusen har blitt syke av et ulovlig tilsatt kjemikalie, melamin, i morsmelkerstatning.
– Ingen kinesiske firmaer som produserer morsmelkerstatning har tillatelse til å eksportere varene sine til Norge og EU, sier seksjonssjef Henning Osnes Teigene i Mattilsynet.
Les mer...
 

Kvinner blir "glemt" når de har foreldrepermisjon
Skrevet av Barne- og likestillingsdepartementet   
søndag 14. september 2008
Mange kvinner blir holdt utenfor viktige arbeidsprosjekter mens de er gravide og mister arbeidsoppgaver etter endt permisjonstid
Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) overleverte fredag 12-september forskningsrapporten: ”Konsekvenser av graviditet og uttak av foreldrepermisjon i norsk arbeidsliv” til barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Rapporten er en del av departementets arbeid mot diskriminering av gravide og permisjonstakere i arbeidslivet.
Les mer...
 

Finner fortsatt støyende lekepistoler
Skrevet av Statens forurensningstilsyn   
torsdag 28. august 2008
SFTs stikkprøvekontroll av støyende lekepistoler viste at to kruttlappistoler har så høyt lydnivå at de kan skade hørselen til barn.
Statens forurensningstilsyn (SFT) kontrollerte i sommer leker i butikker. Vi plukket ut fire lekepistoler som vi sendte til testing hos et laboratorium i Sverige. Testen viste at to av de fire kruttlappistolene hadde et lydnivå som var over tillatt støygrense.
Les mer...
 

IKEA tilbakekaller BARNSLIG babysovepose
Skrevet av IKEA   
tirsdag 24. juni 2008
IKEA tilbakekaller BARNSLIG babysovepose
IKEA har mottatt to meldinger fra kunder om at glidelåsens bunnstopper har løsnet, noe som innebærer at også glideren kan falle av. Både bunnstopperen og glideren er små deler som kan forårsake kvelning hos barn hvis de løsner.
Les mer...
 

Glassbiter funnet i barnemat
Skrevet av Martha Klem   
fredag 13. juni 2008
Glassbiter funnet i barnemat
Barnematprodusenten Semper tilbakekaller barnematglass med Kjøttkaker i brun saus fra Småfolk.
Glass med best før dato 28.05.2009 tilbakekalles. Årsaken er, i følge Avisa Nordland, at det er funnet glass i et av disse barnematglassene.
Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 Neste > Slutt >>

Resultat 1 - 21 av 34
Mest lest:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader
mebel-malinka.ru