Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Diverse artikler arrow Babymassasje - En skritt for skritt guide
søndag 14. august 2011
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Kosthold
Råd & Tips
Vaksiner
Diverse artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Nytt fra Møteplassen:
Siste blogginnlegg:
Siste fra SnartMamma
Siste fra SnartGravid
Babymassasje - En skritt for skritt guide Utskrift E-post
Skrevet av Tina Allen   
torsdag 27. desember 2007

Babymassasje gir ikke bare livsvarige fordeler for babyen din, men også for deg.Jeg vet allerede hva det første du tenker er: "Når skal jeg finne tid til å massere babyen min?" Og jeg vil fortelle deg at du må finne tid. Massasje gir ikke bare livsvarige fordeler for babyen din, men også for deg. Babyer og barn som blir massert får bedre resultater på intelligenstester, og er sunnere og friskere på mange måter, enn andre barn.

Så, trenger du å finne en time hver dag til å massere barnet ditt? Nei!
Du har sansynligvis kjent avslappingen ved 10 minutter med massasje på skuldrene. Forestill deg hvordan det vil være å dele dette med din lille også.

Ok, så hvordan kommer du igang? Ikke bekymre deg om du har mistet den populære tiden med babymassasje. Det gjør ingen ting. Du kan begynne å massere barnet ditt når som helst, og det flotte er at det er enkelt.

Du sier kanskje "Mitt barn kommer ikke til å holde seg rolig nok til å bli massert". Etterhvert som barna vokser, og blir mer aktive, kan du enkelt holde tritt med deres aktive kropper og tilpasse massasjen for å fortsette med den kjærlige og nærende berøringen.


Her er noen enkle skritt så du kan starte å massere barnet ditt med en gang:

Forberedelser:

* Slapp av! Ta noen dype åndedrag, skru av mobiltelefonen, og bruk den tiden du trenger. Vær rolig og fleksibel.

* La babyen få bevege seg og skifte stillinger hvis hun ønsker det. Du kan massere den delen av kroppen som er foran deg, til og med hvis den lille prøver å rulle seg rundt, sette seg opp eller stå.

* Før du begynner, snakk med myk og rolig stemme, og smil til henne. Dette vil være god hjelp for å stimmulere sansene hennes, og i det hele tatt å berolige henne og får henne til å føle seg komfortabel. Tillatelse er viktig. Spør alltid barnet om det ønsker å få massasje ved å oppnå øyekontakt, og verbalt spørre f.eks. "Er det greit at jeg masserer deg litt?" Husk å ikke ta det personlig hvis barnet ditt ikke ønsker å bli massert. Respekter uavhengigheten, barnets rett til å si nei til uønsket berøring, og evnen til å ta selvstendige avgjørelser.

* Hold babyen varm, og dekk til de delene du ikke skal massere. Du kan massere utenpå klærne (uten olje), eller ved å plassere hendene dine direkte på babyens hud. Hvis du velger å massere direkte på huden, vil jeg anbefale at du bruker litt olje. Varmen fra hudkontakten kan bidra til avslapping og stimmulering, og kan motvirke forstoppelse.

* Varm hendene dine ved å gni de mot hverandre. Dette vil også hjelpe babyen til å gjenkjenne dette tegnet som "Tid for massasje".


Tid for massasje:

Hvis den lille ligger ned med ansiktet mot deg,

* Begynn med å legge de varme hendene dine rundt toppen av babyens ben ved hoften.

* Kopp benet hennes, og stryk forsiktig ned mot foten hennes. (Kopping er en teknikk der man holder hånden som en kopp, sånn at midten av håndflaten ikke er i kontakt med huden red. anm.)

* Legg ikke noe press på babyens kne eller ankel.

* Stryk så forsiktig under fotsålen hennes, og klem forsiktig på hver tå.

* Så kysser du føttene hennes. Babyer elsker dette!

* Gjenta dette på det andre benet.


Magen bør ikke masseres rett etter et måltid. Hvis babyen din ikke har spist i løpet av de siste 30 minuttene, kan du gå igang med å introdusere berøringen din på magen hennes.

* Legg hendene din ved navlen hennes, og beveg de med klokka.
Denne bevegelsen kan hjelpe med å lette plagene som knyttes til gass, forstoppelse og har vist seg å hjelpe mot kolikk.


Gå så over til armene.

* Stryk på den samme beroligende måten som du gjorden på bena.

* Fortsett å holde øyekontakten mens du masserer, og sjekk at hun har det bra. Hvis du liker å synge eller fortelle historier, gjør gjerne det. Det vigtigste er at dere begge er avslappet.


Massasje skal bare skje så lenge både du og barnet ditt har glede av det. Fortsett å massere hvis hun fortsatt nyyter det.  Hvis ikke, la babyen gjerne være sjefen. Babyer er veldig flinke til å la oss få vite når de har fått nok.


Gå nå over til ryggen.

* Start ved skuldrene hennes, stryk over ryggen, rumpa og bena. Pass ekstra godt på at du ikke legger nor press på ryggraden.

* Fortsett å stryke ryggen hennes noen ganger.

* Avslutt med en klem og et kyss!


Copyright (c) 2007 Liddle Kidz™ Infant and Children's Pediatric Massage
Artikkelen er oversatt og gjengitt med tillatelse.
Norsk versjon  © NybaktMamma.comOm forfatteren:
Ser du etter tips og teknikker for å forbedre ditt barns helse? Finn svar på alle dine spørsmål om baby- og barnemassasje på http://www.liddlekidz.com. Grunnleggeren, Tina Allen, er babymassasjeinstruktør, og deler sine erfaringer fra mer enn 10 års arbeid med barn og familier.

 

 
  Copyright © 1999-2008 NybaktMamma.com
Juridiske merknader