Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Andre nyheter arrow Babymat er ikke i tråd med anbefalingene
onsdag 31. august 2016
Babymat er ikke i tråd med anbefalingene Utskrift E-post
Skrevet av Helsedirektoratet   
søndag 02. mai 2010
Det er ikke heldig at barn under 10 måneder får i seg kumelk fordi melk og melkeprodukter kan fortrenge jernrike matvarer og føre til jernmangel.
Flere nye babymatprodukter inneholder kumelk og markedsføres til bruk fra 6 måneder. Kumelk er ikke  anbefalt før fra tidligst 10 måneders alder, og da i små mengder.- Vi har fått flere henvendelser fra helsesøstre om disse produktene. Vi synes det er ugunstig at produkter som ikke er i henhold til anbefalingene finnes på markedet, sier avdelingsdirektør Henriette Øien i Helsedirektoratet.

De nye barnematproduktene med yoghurt som er merket til bruk fra 6 måneders alder, inneholder fruktpuré og 15-35 prosent yoghurt.

 

Forvirrende

Foreldre, helsesøstre og andre som gir kostholdsveiledning opplever det som forvirrende å forholde seg til produkter som ikke er i tråd med anbefalingene.

De aktuelle produktene er ikke strid med gjeldende regelverk. Helsedirektoratet vil likevel oppfordre produsentene til å holde seg til de offisielle anbefalinger for spedbarnsernæring.

 

Ikke heldig for barnet

 - Ifølge anbefalingene kan mindre mengder kumelk brukes i matlaging mot slutten av det første leveåret. Det vil si fra cirka 10 måneders alder. Fra denne alderen kan også noe syrnet melk og yoghurt gis, helst sammen med kornvarer eller som dessert, sier Øien.

Det er ikke heldig at barn under 10 måneder får i seg kumelk fordi melk og melkeprodukter kan fortrenge jernrike matvarer og føre til jernmangel.

 

Les mer i rapporten Anbefalinger for spedbarnsernæring på Helsedirektoratets nettsider

 

Les mer i brosjyren Mat for spedbarn på Helsedirektoratets nettsider

 

Se forskriften om bearbeidet barnemat på Lovdata.no

 

 

 

 
Les også:
Søkeord 'Baby" hos andre nyhetskilder:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader
plinko-game.in