Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Andre nyheter arrow Tåteflasker med bisfenol A forbys
onsdag 31. august 2016
Tåteflasker med bisfenol A forbys Utskrift E-post
Skrevet av Mattilsynet   
mandag 29. november 2010
Tåteflasker med bisfenol A forbys
EU-kommisjonens forslag om å forby bisfenol A (BPA) i tåteflasker fikk 25.11 støtte fra medlemslandene. Tåteflasker som inneholder BPA blir dermed forbudt i hele EU. Mattilsynet starter nå forberedende arbeid for å innføre det samme forbudet i Norge.

EFSA, EUs mattrygghetsmyndighet, har nylig gjort en risikovurdering av BPA. Hovedkonklusjonene i rapporten er at det ikke finnes grunnlag for å endre dagens grenseverdier for BPA i matkontaktmaterialer i plast, og at det ikke foreligger nok data til å kunne fastslå at BPA har skadelige effekter på små barn.

 

Likevel totalforbud

Grunnen til at EU-kommisjonen likevel nå foreslår et totalforbud mot BPA i tåteflasker, er den usikkerheten som har fremkommet i EFSA-rapporten. De vil at denne usikkerheten skal komme forbrukerne til gode.

Fra 1. mars 2011 blir det dermed forbudt å markedsføre tåteflasker som inneholder BPA, og fra 1. juni blir salg og import av disse produktene forbudt. Mattilsynet vil umiddelbart starte det forberedende arbeidet med å innføre det samme forbudet i Norge.

BPA blir primært brukt i produksjonen av polykarbonat (PC), som benyttes til å lage for eksempel tåteflasker og oppbevaringsbokser. BPA er i dag regulert i EU-regelverket for matkontaktmaterialer med en migrasjonsgrense (SMG) på 0,6 mg/kg næringsmiddel.

Les mer om beslutningen på EUs nettsider

 

Kontaktperson i Mattilsynet

Seniorrådgiver Heidi Bugge, Seksjon Forbrukerhensyn, hovedkontoret, tlf.: 23 21 65 25

 
Diskuter:
Les også:
Søkeord 'Baby" hos andre nyhetskilder:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader