Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Andre nyheter arrow Kvinner blir "glemt" når de har foreldrepermisjon
fredag 20. mars 2015
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Kosthold
Rettigheter
Råd & Tips
Vaksiner
Diverse artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Nytt fra Møteplassen:
Siste blogginnlegg:
Siste fra SnartMamma
Siste fra SnartGravid
Kvinner blir "glemt" når de har foreldrepermisjon Utskrift E-post
Skrevet av Barne- og likestillingsdepartementet   
søndag 14. september 2008
Mange kvinner blir holdt utenfor viktige arbeidsprosjekter mens de er gravide og mister arbeidsoppgaver etter endt permisjonstid


Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) overleverte fredag 12-september forskningsrapporten: ”Konsekvenser av graviditet og uttak av foreldrepermisjon i norsk arbeidsliv” til barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Rapporten er en del av departementets arbeid mot diskriminering av gravide og permisjonstakere i arbeidslivet. Formålet er å få et godt grunnlag for å utvikle og gjennomføre tiltak som motvirker slik diskriminering.

-Rapporten viser at mange kvinner blir holdt utenfor viktige arbeidsprosjekter mens de er gravide og mister arbeidsoppgaver etter endt permisjonstid. Selv dette ofte ikke er bevisst fra arbeidsgivers side, er dette alvorlig. Vi må få endret holdningene hos arbeidsgiverne, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

-Undersøkelsen viser også at ikke bare kvinner opplever utfordringer i forbindelse med foreldrepermisjon. Menn kan bli sett på som illojale av arbeidsgiver, når de tar ut mer permisjon enn de lovfestede ukene, påpeker statsråden.

- Norske mødre og fedre vil ha muligheten til å kunne kombinere arbeidsliv og familieliv. Dersom ikke arbeidsgivere legger bedre til rette for dette, vil de risikere å miste verdifull kompetanse, sier barne- og likestillingsministeren.

Les rapporten på AFI sine hjemmesider

 

 
Diskuter:
Les også:
Seksjoner:
Søkeord 'Baby" hos andre nyhetskilder:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader