Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Andre nyheter arrow Utbrudd av diare i barnehager
søndag 15. mars 2015
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Kosthold
Rettigheter
Råd & Tips
Vaksiner
Diverse artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Nytt fra Møteplassen:
Siste blogginnlegg:
Siste fra SnartMamma
Siste fra SnartGravid
Utbrudd av diare i barnehager Utskrift E-post
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
fredag 15. mai 2009

Active Image
Folkehelseinstituttet har denne uken fått varsel om utbrudd av mage-tarminfeksjon i en barnehage på Vestlandet og en barnehage på sentrale Østlandet. I den ene barnehagen har ni vært barn syke, i den andre tre barn. To av barna har vært innlagt i sykehus. Ett barn har fått påvist infeksjon med E coli, men typen av E coli er foreløpig ukjent.

Kommunehelsetjenesten og Mattilsynet samarbeider med Folkehelseinstituttet om å finne ut hva slags smittestoff som har gitt sykdom og hvordan utbruddene har oppstått.

- På grunn av tilfellene de siste månedene med alvorlig sykdom etter E coli-smitte, har vi bedt leger og foreldre være ekstra årvåkne og varsle slike hendelser til oss tidlig. Når vi får slike varsler, viser det at systemet fungerer, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet.

Hvert år opplever norske barnehager utbrudd av omgangssyke med oppkast og diare. Det er sjeldent at disse hendelsene fører til alvorlig sykdom.

- Så langt har vi ikke holdepunkter for at disse to utbruddene har noe med E coli-utbruddet å gjøre. Vi etterforsker likevel utbruddene grundig slik at vi har all nødvendig informasjon dersom laboratorieanalysene av barnas prøver skulle vise at sykdommen skyldes den samme E coli som har gitt alvorlig sykdom hos flere barn denne vinteren, sier Aavitsland.

Det kan ventes svar på laboratorieprøver mot slutten av neste uke.

 

 
Diskuter:
Les også:
Søkeord 'Baby" hos andre nyhetskilder:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader
zenwriting.net/simkron19/my-personal-page