Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Nyheter > arrow Er det en sammenheng mellom babysvømming og luftveisplager hos barn?
fredag 20. mars 2015
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Kosthold
Rettigheter
Råd & Tips
Vaksiner
Diverse artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Nytt fra Møteplassen:
Siste blogginnlegg:
Siste fra SnartMamma
Siste fra SnartGravid
Er det en sammenheng mellom babysvømming og luftveisplager hos barn? Utskrift E-post
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
tirsdag 15. april 2008
Barn med mødre som har allergi eller astmaplager, har økt risiko for luftveisinfeksjoner og piping i brystet om de deltar i babysvømming
Barn med mødre som har allergi eller astmaplager, har økt risiko for luftveisinfeksjoner og piping i brystet om de deltar i babysvømming. Dette viser en ny studie basert på data fra Den norske mor og barn-undersøkelsen (MoBa) ved Folkehelseinstituttet.
 

De fleste barn som deltar i babysvømming har ikke økt forekomst av nedre luftveisinfeksjoner, ørebetennelser eller tetthet og piping i brystet. Resultatene baserer seg på en studie blant ca 30 000 deltagere fra MoBa. Omkring 25% av barna deltok i babysvømming i alderen 0-6mnd.

I aldersperioden 6-18 mnd var forekomsten av nedre luftveisinfeksjoner og ørebetennelser henholdsvis 13 % og 30%, mens andelen barn som hadde opplevd tetthet eller piping i brystet var 40%.

Blant barn av mødre med astma og allergi, hadde 44% tetthet og piping i brystet dersom de ikke deltok i babysvømming, mens 47 % av barn som svømte og hadde mødre med astma og allergi,  hadde tetthet og piping i brystet.

Tidligere studier har vist at det kan være en sammenheng mellom babysvømming og luftveisinfeksjoner hos barn. Resultatene fra disse studiene har imidlertid ikke vært entydige.

Bakgrunnen for å studere sammenhengen mellom luftveisplager og babysvømming er at det er blitt hevdet at innemiljøfaktorer (luftveisirritanter) slik som klorprodukter som er til stede i svømmehaller kan påvirke lungevevet og bidra til utvikling av luftveissykdommer som astma hos barn.

 

Hentet fra Folkehelseinstituttet  

 

 
Mest lest:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader