Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside arrow Andre nyheter arrow Ingen godkjenningsordning for lekeplassutstyr
fredag 20. mars 2015
Innhold:
Forside
 Nyheter:
Forskning
Andre nyheter
 Artikler:
Kosthold
Rettigheter
Råd & Tips
Vaksiner
Diverse artikler
 Annet:
Søk
Kontakt oss
Nytt fra Møteplassen:
Siste blogginnlegg:
Siste fra SnartMamma
Siste fra SnartGravid
Ingen godkjenningsordning for lekeplassutstyr Utskrift E-post
Skrevet av Direktoratet for samfunnssikkerthet og beredskap   
søndag 29. juli 2007
Er godkjente lekestativer garantert trygge?
En del private aktører tilbyr kommuner og private barnehager å kontrollere lekeplassutstyret. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er positive til at markedet tilbyr kompetansetiltak og bistand tilknyttet internkontroll, men understreker at det uansett er eieren av lekeplassutstyret som har ansvaret for at sikkerhet er ivaretatt.

Mange kommuner og private barnehager har en oppfattning av at sertifiserte lekeplasskontrollører utfører en kontroll som innebærer godkjenning av lekeplassutstyret.

- Dette er en frivillig ordning, som ikke er hjemlet i regelverket. Begreper som ”godkjenning”, ”kontrollør”, ”inspektør” og ”sertifikat” betyr ikke at det utøves offentlig myndighet. De som eier lekeplassutstyr må gjerne få ekstern bistand i det løpende sikkerhetsarbeidet, men det endrer ikke virksomhetenes eget ansvar for internkontroll, sier avdelingsleder Gunnar Wold i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Regelverket inneholder ingen bestemmelse om en slik godkjenningsordning verken hos produsent eller eier. Ansvaret for sikkerheten er lagt på den enkelte virksomhet, og skal sikres ved etableringen og oppfølging et tilpasset system for løpende internkontroll. Det er den som anskaffer lekeplassutstyr og tilbyr dette for bruk som er ansvarlig for at tilstrekkelig sikkerhetsnivå opprettholdes. Det gjelder for eksempel kommuner, private barnehager, borettslag og sameier.

 

Hentet fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og  beredskap

 
Diskuter:
Les også:
Søkeord 'Baby" hos andre nyhetskilder:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader