Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside
tirsdag 30. august 2016
Velkommen til NybaktMamma!
Sommeren er her!
Skrevet av Giftinformasjonen   
Sommeren er her!
Nå er det tid for grilling og gode opplevelser, men uhell kan skje. Barn kan i et ubevoktet øyeblikk ta en slurk av tennvæske eller få i seg planter som kan være fristende. Insektene er på plass, huggormen er aktiv og mange får et ublidt møte med maneter i badesesongen. Her får du noen tips om hva du skal gjøre dersom du skulle være uheldig.
Ta eventuelt kontakt med Giftinformasjonen - 22 59 13 00 - eller lege for råd, eller ring 113 ved alvorlige symptomer.

Les mer...
 

Ikke grunnlag for å senke grenseverdien for bisfenol A
Skrevet av Mattilsynet   
Mattilsynet mener det ikke er grunnlag for å senke grenseverdien for bisfenol A i tåteflasker 
Vitenskapskomiteen for mattrygghet har på oppdrag fra Mattilsynet vurdert fire studier av stoffet bisfenol A (BPA). Stoffet kan avgis i små mengder til mat fra tåteflasker og oppbevaringsbokser av polykarbonatplast. Mattilsynets konklusjon er at det på nåværende tidspunkt ikke er grunnlag for å senke grenseverdien for avgivelse av BPA til mat.
Les mer...
 

IKEA tilbakekaller BARNSLIG babysovepose
Skrevet av IKEA   
IKEA tilbakekaller BARNSLIG babysovepose
IKEA har mottatt to meldinger fra kunder om at glidelåsens bunnstopper har løsnet, noe som innebærer at også glideren kan falle av. Både bunnstopperen og glideren er små deler som kan forårsake kvelning hos barn hvis de løsner.
Les mer...
 

Vaksinerte barn godt beskyttet mot alvorlig pneumokokksykdom
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
Vaksinerte barn godt beskyttet mot alvorlig pneumokokksykdom
I 2006 ble pneumokokkvaksinen (Prevenar®) innført i barnevaksinasjonsprogrammet i Norge. Etter 2 år er de norske erfaringene med vaksinen oppsummert i en artikkel i tidsskriftet Vaccine. Resultatene viser en sterk nedgang i alvorlig pneumokokksykdom blant små barn.
Les mer...
 

Glassbiter funnet i barnemat
Skrevet av Martha Klem   
Glassbiter funnet i barnemat
Barnematprodusenten Semper tilbakekaller barnematglass med Kjøttkaker i brun saus fra Småfolk.
Glass med best før dato 28.05.2009 tilbakekalles. Årsaken er, i følge Avisa Nordland, at det er funnet glass i et av disse barnematglassene.
Les mer...
 

Keisersnitt er forbundet med astmarisiko
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
Keisersnitt er forbundet med astmarisiko
Barn som er født med keisersnitt har en 50 % økt risiko for å utvikle astma sammenliknet med barn som fødes på vanlig måte. Hastekeisersnitt øker risikoen ytterligere. Det viser en ny studie basert på data fra 1,7 millioner fødsler registrert i Medisinsk fødselsregister ved Nasjonalt folkehelseinstitutt.
Les mer...
 

Reseptfrie legemidler kan også gi forgiftninger
Skrevet av Giftinformasjonen   
Reseptfrie legemidler kan også gi forgiftninger
Det kan skje mange uhell med legemidler. Barn kan få tak i legemidler som de spiser, eller legemidler kan bli feildosert eller forvekslet. Mange av legemidlene Giftinformasjonen får spørsmål om, er reseptfrie.
Les mer...
 

Sunt kosthold blant seks måneder gamle barn
Skrevet av Helsedirektoratet   
Ved seks måneders alder er det 80 % av barna som ammes. 
Seks måneder gamle barn har i hovedsak et kosthold i tråd med anbefalingene for spedbarnsernæring. Det viser den landsomfattende undersøkelsen Spedkost. For flere kostvaner har det vært en positiv endring siden forrige tilsvarende undersøkelse i 1998.
Les mer...
 

Er det en sammenheng mellom babysvømming og luftveisplager hos barn?
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
Barn med mødre som har allergi eller astmaplager, har økt risiko for luftveisinfeksjoner og piping i brystet om de deltar i babysvømmingBarn med mødre som har allergi eller astmaplager, har økt risiko for luftveisinfeksjoner og piping i brystet om de deltar i babysvømming. Dette viser en ny studie basert på data fra Den norske mor og barn-undersøkelsen (MoBa) ved Folkehelseinstituttet.
Les mer...
 

Rett til barnehageplass for alle barn
Skrevet av Kunnskapsdepartementet   

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell i Sognsveien barnehage under pressekonferansen i dag.Kunnskapsdepartementet fremmer i dag et forslag om lovfesting av individuell rett til barnehageplass. - Dette er en milepæl i barnehagepolitikken. Forslaget anerkjenner barnehagens rolle i utdanningsløpet og gir barn rett til et pedagogisk tilbud, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

Les mer...
 

Lav fødselsvekt gir økt risiko for hørselsskade hos barn
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
Risikoen for både moderat og alvorlig hørselsskade hos barn øker ved lav fødselsvektRisikoen for både moderat og alvorlig hørselsskade hos barn øker ved lav fødselsvekt. Det kan tyde på at øret ikke blir ferdig utviklet hvis fosteret vokser lite i mors mage. Lengden på svangerskapet alene påvirker ikke hørselen. Det viser en ny studie fra Folkehelseinstituttet.
Les mer...
 

Ammende bør drikke minst mulig alkohol
Skrevet av Sosial- og helsedirektoratet   
Ammende bør drikke minst mulig alkoholGenerelt anbefales ikke alkohol ved amming. For kvinner som ammer er det viktig å unngå alkohol før barnet er minst seks uker. Dersom kvinnen av og til bruker litt alkohol senere i ammeperioden, er det viktig å begrense mengden.
Etter inntak av ett glass vin bør kvinnen vente tre timer før barnet ammes. Alkohol lagres ikke i melken, og promillen i morsmelken synker likt med nivået i mors blod. Det har derfor ingen hensikt å pumpe ut og kaste melken.
Les mer...
 

Morsmelkerstatning - bland kun ett måltid av gangen
Skrevet av Mattilsynet   
Morsmelkerstatning - bland kun ett måltid av gangenNyfødte og små barn er spesielt utsatt for matbårne sykdommer.
På grunn av faren for kontaminering av morsmelkerstatning, blant annet med bakterien Enterobacter sakazakii og Salmonella, har Mattilsynet anbefalt at det kun blandes ut morsmelkerstatning til ett måltid av gangen.
Les mer...
 

Hvordan kan jeg roe min gråtende baby?
Skrevet av Tina Allen   
Hvordan kan jeg roe min gråtende baby?Det må være fryktelig frustrerende og stressende når de gør sitt beste for å få oss til å forstå, og vi ikke skjønner hva de vil. Og det er ikke bare stressende for babyen, men også for foreldrene, som naturligvis ønsker å svare med handling. Men hvordan kan vi svare korrekt?
Med over et tiår med service for barn og familier har Tina Allen, blitt en internasjonalt respektert familieterapeut og ekspert innen området baby- og barnemassasje. Her kommer hun med noen tips for å roe ned en gråtende baby.
Les mer...
 

Hvordan sikre barn fra 9 til 25 kg på best mulig måte i bilen?
Skrevet av "Helene Harefrøken"   
Active Image9 mai. 2006 kom det nye regler når det gjelder sikring av barn i bil. Barn helt opp til 135 cm (150 cm) og 36 kilo skal sikres med godkjent sikringsutstyr. Når barnet kan sitte selv eller vokser ut av babysetet sitt er det på tide å bytte det ut. I denne artikkelen kan du lese mer om hvilke vektklasser og stoltyper som anbefales.
Les mer...
 

Tøybleier
Skrevet av Tina Høgevold   

Tøybleier er absolutt på vei tilbake, og de har en helt annen innpakning enn for 30 år siden! Andelen tøybleiebrukere har økt kraftig i USA og England de siste årene, og nå ser også mange norske forbrukere gevinstene ved å velge tøybleier. Så hvorfor skal man velge tøybleier framfor engangs?
Tina Høgevold har selv fire barn, og driver tøybleiebutikken Bleieboden. Hun har god personlig erfaring med bruk av tøybleier, og gir rådgivning og veiledning om tøybleiebruk til barnehager og helsestasjoner rundt omkring i landet. 

Les mer...
 

Babyens første bad
Skrevet av Martha Klem   

Den nyfødte babyen din er så liten og hjelpeløs at det å bade henne kan virke litt skremmende. Til tross for frykten oppdager du sansynligvis raskt at badetiden kan være en morsom og koselig tid, for både deg og babyen din.
Det er mange steder man kan bade små babyer. I tillegg til badebøtter og -baljer du kan plassere i badekaret eller på benken, kan du ta med babyen i badekaret sammen med deg, bruke vasken, eller til og med bruke en vaskebøtte (obs! den må ikke ha vært brukt til annen vask tidligere, da rester av kjemikalier kan sitte igjen).
Se videoklipp her! Sample Image

Les mer...
 

Nybegynnerguide i svøping av babyer
Skrevet av Tina Allen   
Les og se hvordan du kan svøpe babyen din.Svøping er en gammel tradisjonell måte å pakke babyen trygt inn i teppet. Dette kan hjelpe babyen til å føle seg trygg mens hun begynner å tilpasse seg til alle de nye opplevelsene rundt henne, og spesielt de nye omgivelsene hennes.
Svøping kan hjelpe til hvis babyen har problemer med å sove, og våkner lett, det kan også være verdt et forsøk hvis babyen er urolig eller ukomfortabel uten noen åpenbar årsak. Noen ganger liker ikke babyer å kjenne armene og føttene bevege seg fritt, og vil like følelsen av å ligge tett innpakket i babyteppet sitt.
Her finner du en skritt for skritt guide og bilder av hvordan du svøper babyen din.
Les mer...
 

En guide til å kjøpe sko til babyer og småbarn
Skrevet av Lucy Bartlett   
Husk at jo mer barnet ditt går med bare føtter, jo bedre.Så fort babyen din har tatt sine første skritt er det på tide å kjøpe det første skikkelige skoparet. Men husk at jo mer barnet ditt går med bare føtter, jo bedre. Å gå med føttene bare hjelper barnet ditt til å finne ut av hvordan føttene fungerer, og hjelper føttene med å utvikle seg normalt.
Å velge de rette skoene til babyer og småbarn kan være vanskelig. Forhåpentligvis vil denne guiden gjøre deg litt mer selvsikker når du skal foreta ditt første kjøp av sko til den lille.
Les mer...
 

Babymassasje - En skritt for skritt guide
Skrevet av Tina Allen   

Babymassasje gir ikke bare livsvarige fordeler for babyen din, men også for deg.Babyer og barn som blir massert får bedre resultater på intelligenstester, og er sunnere og friskere på mange måter, enn andre barn. Babymassasje gir ikke bare livsvarige fordeler for babyen din, men også for deg.
Tina Allen er babymassasjeinstruktør, og deler sine erfaringer fra mer enn 10 års arbeid med barn og familier.
Her kommer hun med en skritt for skritt guide for deg som vil komme igang med babymassasje.

Les mer...
 

Vaksinasjon mot pneumokokker
Skrevet av Martha Klem   

Vaksinasjon mot pneumokokker
Pneumokokk konjugatvaksine er en vaksine mot infeksjoner forårsaket av pneumokokkbakterier. Pneumokokker kan forårsake alvorlig sykdom hos små barn som hjernehinnebetennelse, lungebetennelse og blodforgiftning.
I Norge får vel 80 barn under to år alvorlig pneumokokksykdom hvert år. Vaksinasjon vil redusere antallet med ca 70%.
De fleste barna som rammes av alvorlig pneumokokksykdom, er tidligere friske og har ingen kjente disponerende faktorer.

Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 Neste > Slutt >>

Resultat 43 - 63 av 114
Mest lest:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader