Gå til forsiden
For deg som har små barn
 | SnartGravid | SnartMamma |
  
Forside
onsdag 31. august 2016
Velkommen til NybaktMamma!
Oversikt over anbefalte vaksiner
Skrevet av Folkehelseinstituttet   
VaksineHer får du en oversikt over vaksinene som inngår i det anbefalte barnevaksinasjonsprogrammet for barn født fra og med 1998, og barn født fra og med 2006.
Les mer...
 

Kostholdet til ettåringer skal undersøkes
Skrevet av Mattilsynet   
Spedbarnstiden er preget av rask vekst og utvikling. Et godt kosthold i denne perioden er av grunnleggende betydning for barnets helse. Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet skal nå undersøke kostholdet til landets ettåringer.
Les mer...
 

EU vil forby fargestoffer i barnemat
Skrevet av Ove Brandt   
Europa-Parlamentet arbeider med innstramminger når det gjelder bruk av tilsetningsstoffer og enzymer i matvarer. Muligens kan søtstoffer og farvestoffer i mat til spedbarn bli forbudt allerede i 2007.
Les mer...
 

Norske barn senere på potta
Skrevet av Ove Brandt   
PottetreningNorske barn bruker bleier ett år lenger enn sine foreldre. Pottetreningen starter mye senere nå enn den gjorde på 60- og 70-tallet. - Barna slutter med bleier minst ett år senere enn på 60-tallet, sier jordmor Anne Mari Fredriksen.
Les mer...
 

Tøybleier på vei tilbake?
Skrevet av Ove Brandt   
Formsydd tøybleieDet er blitt en selvfølge å bruke engangsbleier. Det kan likevel se ut til at tøybleier er på vei tilbake. Kanskje til manges forundring. Hvorfor skal man utsette seg for ekstra jobb, mye klesvask, griseri, bleieutslett og så videre? For mange er tøybleievirkeligheten en ganske annen.
Les mer...
 

Nektes forsikring for friskt barn
Skrevet av Martha Klem   
Thea Victoria Halvorsen har overbevist eksperter innen medisin, fysioterapi og spesialpedagogikk. Alle sier hun er som toåringer flest. Likevel vil hverken If, Storebrand eller Gjensidige forsikre henne, fordi hun bare veide 765 gram ved fødselen.
Les mer...
 

- Gi barna fast føde fra 6 måneder
Skrevet av Ove Brandt   
Fast fødeÅ gi barna puré er unaturlig og unødvendig, mener Gill Rapley, ekspert hos Unicef. Dette kan føre til helseproblemer senere i livet, sier hun. - Barna skal kun få morsmelk eller erstatning de seks første månedene, for deretter å gradvis tilvennes fast føde. Dette kan hindre at barna blir kresne siden.
Les mer...
 

Advarer mot ammepress
Skrevet av Ove Brandt   
Pupp er best - men ikke for enhver pris- Alle er enige om at amming er det beste for barnet. Men samtidig har nok dette bikket litt over til å bli et press på mødrene. Det har ikke vært lett å si at man ikke vil amme, sier leder Nina Schmidt i Den Norske Jordmorforening.
Les mer...
 

Middels levekår for norske barn
Skrevet av Martha Klem   
UNICEFFå norske barn lever under fattigdomsgrensen. Men når det gjelder skader, røyking, alkoholbruk og mobbing, ligger vi et stykke fra topplassering. På en liste over de 21 rikeste landende havner vi på  sjuende plass. Det viser en ny UNICEF-rapport.
Les mer...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 Neste > Slutt >>

Resultat 106 - 114 av 114
Mest lest:
  Copyright © 1999-2013 NybaktMamma.com
Juridiske merknader